ro   en      
 
 
 
 

tips

Training
“Acest proiect este finanțat, în parte, printr-un Grant al Ambasadei SUA la București. Opiniile, concluziile, recomandările, etc, din cadrul acestui proiect, sunt ale autorilor și nu reflectă în mod necesar pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.”


16 septembrie 2011
 
Comunicat de presă

 
Asociația pentru Jurnalism și Online Media, în parteneriat cu Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, organizează, pentru 11 jurnaliști din instituții media din Iași, Bacău și Botoșani, trainingul “New Media, abilități noi pentru jurnaliști”, în perioada 17-19 septembrie. Cursurile vor fi susținute de Anca Toader, Journalism Training Editor în cadrul BBC World Service Trust, în clădirea Romtelecom a UAIC, etajul 2.


Printre subiectele discutate pe durata celor trei zile de training, menționăm:  forme active de documentar, social networks (Twitter, Facebook, Google+) pentru newsgathering, news aggregators și cercetare online.


 
Proiectul urmărește pregătirea profesională a jurnaliștilor, cu scopul îmbunătățirii abilităților editoriale pentru mediul online. Amploarea luată de rețelele sociale, diversificarea tipurilor de conținut publicate pe Internet, apariția unor noi standarde web și a unor sisteme de comunicații portabile (telefoane, tablete, iPhone-uri) care permit accesul la informații aproape oricînd și oriunde sînt cîteva dintre elementele care au schimbat modul în care jurnaliștii își fac meseria. Astfel, pe lîngă cunoștințele de bază necesare acestei profesii, jurnaliștii trebuie să se adapteze la noi tehnologii, platforme și moduri de documentare.


Proiectul a fost realizat cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la București, al Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, al Frarom Internațional Est și al Media Factory.

Parteneri media: Ziarul de Iași, IASIFUN, Newsiasi, Zile și Nopți și BusinessAge.ro.

Pentru detalii o puteți contacta pe Denisa Ilașcu, vicepreședintele AJO, la numărul de telefon 0767.432.432.

“Acest proiect este finanțat, în parte, printr-un Grant al Ambasadei SUA la București. Opiniile, concluziile, recomandările, etc, din cadrul acestui proiect, sunt ale autorilor și nu reflectă în mod necesar pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.”
 
 
Finanțator Parteneri
 
Sponsor  
 

 
Parteneri media  
 
 
 


 

 
> Vine toamnă. Vine BizCamp!
26 septembrie '12
> Burse pentru jurnaliste
13 martie '12
> e-Skills week contest
06 martie '12
> Be young and brave!
25 noiembrie '11
> Târgul ONG-urilor vine la Iași!
05 septembrie '11

   
   
parteneri si sponsori

   
   
acasa   |   acasa   |   info   |   echipa   |   tips   |   proiecte    |   contact copyright © 20011 | AJO - Asociatia pentru jurnalism si online media