ro   en      
 
 
 
 

info

Traian Băsescu: Fac un apel către presă, pentru decență și responsabilitate în exprimări
Traian Basescu (sursa foto: Vocea Basrabiei) 

"Îmi permit, poate pentru prima dată, să fac un apel la presă, având în vedere importanța extraordinară a factorului psihologic în astfel de momente, să încerce să fie, la rându-i, prudentă cu etichetările. Și în ceea ce privește evoluțiile internaționale și în ceea ce privește România. Nu are nimeni niciun interes să genereze panică, pentru că nu este cazul să fim în panică", a declarat Traian Băsescu.
 
 

El a mai spus că sistemul bancar românesc este bine capitalizat. "Singura problemă pe care o avem, ca efect al semnelor de neîncredere a investitorilor, este legată de dobânzile la care se vor face împrumuturile următoare, pentru acoperirea deficitelor la fondurile despre care am vorbit (de pensii, de sănătate -n.r.). Este una să faci împrumuturi la 4,89-5,29 și alta să ajungi sa faci împrumuturi pe termen scrut la 6, 7 sau 8 procente, Doamne ferește! Deci, de aceea atmosfera în care românii trec peste aceste momente de, să spunem, îngrijorare a investitorilor poate fi o atmosferă, să spunem, decentă. Nu vă cer optimism, nu vă cer nimic altceva decât decență și responsabilitate în exprimări", le-a spus șeful statului jurnaliștilor prezenți la Cotroceni. El a mai spus că, dacă a cerut "prea mult", înseamnă că a greșit din nou în relațiile cu presa. Șeful statului, premierul, guvernatorul BNR, ministrul Finanțelor Publice și președintele Consiliului Fiscal au discutat, marți, la Cotroceni, despre situația economică internațională și despre impactul acesteia asupra României. (SURSA: Mediafax.ro)

Share
 
> Calendarul incoruptibililor
22 februarie '13
> O zi din viața unui jurnalist
19 februarie '13
> Sărbători Fericite!
12 aprilie '12
> Facebook not found
07 martie '12
> Ce job pot avea, ca jurnalist?
23 februarie '12
> Băcăuanii spun STOP-ACTA!
09 februarie '12
> Jurnalist AFP, ucis în Siria
08 februarie '12
> Presa din România, sub lupă!
09 ianuarie '12
> La mulți ani!
21 decembrie '11
> Întîlnire cu România Curată
08 decembrie '11
> RTV devine România TV
30 noiembrie '11
> La mulți ani, Radio Guerrilla!
29 noiembrie '11
> Protocol între CSM și CNA
18 noiembrie '11
> Alternativ: Taraf de Haidouks
14 noiembrie '11
> Realitatea își cere insolvența
05 septembrie '11

   
   
parteneri si sponsori

   
   
acasa   |   acasa   |   info   |   echipa   |   tips   |   proiecte    |   contact copyright © 20011 | AJO - Asociatia pentru jurnalism si online media