ro   en      
 
 
 
 

info

Mediafax: Comisia de Etică nu a fost sesizată oficial pentru a analiza cazul lui Lucian Pîrvoiu
Lucian Pirvoiu 
Televiziunea Română a anunțat în 28 iulie, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că jurnalistul Lucian Pîrvoiu nu va mai prezenta emisiunea "Ora de Știri", "în urma afirmațiilor inacceptabile" făcute în ediția din 27 iulie a programului, "până la concluzia Comisiei de Etică și Arbitraj din TVR, sesizată în acest caz".


Întrebată când se va întruni Comisia de Etică din TVR pentru a analiza cazul jurnalistului Lucian Pîrvoiu, Irina Păcurariu, președintele Comisiei, a declarat marți pentru MEDIAFAX: "Noi nu am primit nicio solicitare oficială în acest caz. Până la acest moment nici șefii lui Lucian Pîrvoiu, nici vreun organism public nu ne-au sesizat". Întrebată dacă scrisoarea deschisă a ActiveWatch - Agenția de Monitorizare a Presei (AMP), postată în 28 iulie pe site-ul propriu, în care asociația a atras atenția asupra "atitudinii vădit rasiste" a prezentatorului emisiunii "Ora de Știri", Lucian Pîrvoiu, nu poate fi considerată sesizare, Irina Păcurariu a precizat că procedurile după care funcționează Comisia de Etică din TVR prevăd existența unei sesizări oficiale.
 
 
 
Irina Păcurariu a mai spus că "ar exista soluția autosesizării" Comisiei de Etică din TVR, însă hotărârile Comisiei sunt legale cu întrunirea unui cvorum minim de cinci membri (din cei șapte membri ai Comisiei, n.r.), unii dintre membrii Comisiei fiind în prezent în concedii. "Probabil că va fi o discuție", a mai spus în final Irina Păcurariu, precizând că "punctul de vedere al Comisiei de Etică este absolut consultativ".
 
 
Într-un comunicat remis MEDIAFAX în 28 iulie, Televiziunea Publică a calificat drept "inacceptabile" afirmațiile lui Lucian Pîrvoiu, decizând ca acesta să nu mai prezinte emisiunea "Ora de Știri" până la o concluzie a Comisiei de Etică din TVR, sesizată în acest caz. "În urma afirmațiilor inacceptabile făcute de jurnalistul Lucian Pîrvoiu la "Ora de Știri" din data de 27 iulie, în legătură cu vizita ambasadorului britanic în Ferentari, conducerea Direcției Emisiuni Informative și Sport a decis, împreună cu directoarea Departamentului Emisiuni Informative, ca Lucian Pîrvoiu să nu mai prezinte «Ora de Știri», până la concluzia Comisiei de Etică și Arbitraj din TVR, sesizată în acest caz", se arăta în comunicatul Televiziunii Române.
 
 
 
Decizia TVR a venit după ce ActiveWatch - Agenția de Monitorizare a Presei (AMP) a atras atenția, într-o sesizare postată în 28 iulie pe site-ul propriu, asupra "atitudinii vădit rasiste" a prezentatorului emisiunii "Ora de Știri", Lucian Pîrvoiu. Totodată, ActiveWatch a solicitat Comisiei de Etică a TVR și Rodicăi Culcer să analizeze "dacă Lucian Pîrvoiu a încălcat sau nu, prin prestația sa jurnalistică, Statutul Jurnalistului din TVR și să comunice public concluziile cât mai curând posibil".
 
 
Continuarea pe
MEDIAFAX

Share
 
> Calendarul incoruptibililor
22 februarie '13
> O zi din viața unui jurnalist
19 februarie '13
> Sărbători Fericite!
12 aprilie '12
> Facebook not found
07 martie '12
> Ce job pot avea, ca jurnalist?
23 februarie '12
> Băcăuanii spun STOP-ACTA!
09 februarie '12
> Jurnalist AFP, ucis în Siria
08 februarie '12
> Presa din România, sub lupă!
09 ianuarie '12
> La mulți ani!
21 decembrie '11
> Întîlnire cu România Curată
08 decembrie '11
> RTV devine România TV
30 noiembrie '11
> La mulți ani, Radio Guerrilla!
29 noiembrie '11
> Protocol între CSM și CNA
18 noiembrie '11
> Alternativ: Taraf de Haidouks
14 noiembrie '11
> Realitatea își cere insolvența
05 septembrie '11

   
   
parteneri si sponsori

   
   
acasa   |   acasa   |   info   |   echipa   |   tips   |   proiecte    |   contact copyright © 20011 | AJO - Asociatia pentru jurnalism si online media