ro   en      
 
 
 
 

info

News International ar putea lansa un nou tabloid
Potrivit acestor surse, scandalul interceptărilor telefonice i-a speriat pe șefii de la News International, divizie britanică a News Corporation, care doreau inițial să lanseze noul tabloid The Sun on Sunday în luna august, dar au amînat inițiativa pînă în toamnă, cînd va începe sezonul fotbalistic.

Săptămîna trecută, James Murdoch a declarat în fața unei comisii parlamentare, care analizează cazul interceptărilor telefonice, că nu există planuri imediate pentru înlocuirea News of the World.

Totuși, potrivit surselor, un tabloid de duminică este pe agenda executivilor de la News Corp și, dacă un astfel de titlu nu va fi lansat în această toamnă, cu siguranță va apărea anul viitor.

De asemenea, News Internatuional a cumpărat domeniul www.sunonsunday.co.uk.

Șefii companiei sunt de părere că noul ziar care va înlocui News of the World trebuie lansat după ce va fi dat uitării scandalul interceptărilor telefonice.

Un purtător de cuvînt al News International a declarat că nu există planuri imediate pentru lansarea unui tabloid de duminică.

Potrivit poliției britanice, News of the World ar fi interceptat convorbirile a circa 4.000 de oameni, între care familiile unor adolescenți asasinați. Aceste dezvăluiri au ridicat întreaga clasă politică din Marea Britanie împotriva lui Rupert Murdoch.

Închiderea publicației News of the World, cu o istorie de 168 de ani, în care a reușit să ajungă printre cele mai populare titluri din Marea Britanie, nu a pus însă capăt scandalului interceptărilor telefonice ilegale.

Cazul interceptărilor, care datează de la începutul anilor 2000, a fost deja marcat de arestarea mai multor jurnaliști, reținerea unui corespondent la Casa Regală și a unui detectiv privat, și de mai multe demisii, între care cea a lui Andy Coulson, directorul de comunicare al lui David Cameron, care a fost editor la NOTW. În ultimele săptămîni, poliția britanică a operat mai multe arestări, printre acestea numărîndu-se Coulson, dar și Rebekah Brooks, fosta directoare a News International - divizia britanică a News Corp. - și fost redactor-șef al NOTW, însă cei mai mulți au fost eliberați pe cauțiune.

Se știe că telefoanele a sute, chiar mii de personalități - membri ai familiei regale, politicieni, vedete de cinema și sportive - au fost ascultate de jurnaliști.

Magnatul american Rupert Murdoch, în vîrstă de 80 de ani, a negat că ar fi responsabilul ultim pentru interceptările efectuate de cotidianul News of the World, care face parte din trustul său, cu ocazia audierii sale în Comisia pentru Media din Parlamentul britanic. (sursa: Mediafax.ro)
 

Share
 
> Calendarul incoruptibililor
22 februarie '13
> O zi din viața unui jurnalist
19 februarie '13
> Sărbători Fericite!
12 aprilie '12
> Facebook not found
07 martie '12
> Ce job pot avea, ca jurnalist?
23 februarie '12
> Băcăuanii spun STOP-ACTA!
09 februarie '12
> Jurnalist AFP, ucis în Siria
08 februarie '12
> Presa din România, sub lupă!
09 ianuarie '12
> La mulți ani!
21 decembrie '11
> Întîlnire cu România Curată
08 decembrie '11
> RTV devine România TV
30 noiembrie '11
> La mulți ani, Radio Guerrilla!
29 noiembrie '11
> Protocol între CSM și CNA
18 noiembrie '11
> Alternativ: Taraf de Haidouks
14 noiembrie '11
> Realitatea își cere insolvența
05 septembrie '11

   
   
parteneri si sponsori

   
   
acasa   |   acasa   |   info   |   echipa   |   tips   |   proiecte    |   contact copyright © 20011 | AJO - Asociatia pentru jurnalism si online media