ro   en      
 
 
 
 

info

Premiile Clubului Român de Presă
Vlad Odobescu (sursa: evz.ro) 
Clubul Român de Presă a a ales ieri, în urma unei deliberări, câștigătorii celei de-a zecea ediții a Premiilor CRP. Ceremonia de decernare se va desfășura în a doua jumătate a lunii august. Un fost student al Departamentului de Jurnalism si Comunicare de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi si jurnalista TVR Iasi, Gabriela Gugeanu Baiardi, se numara printre cistigatorii competitiei de anul acesta.
 
Jurnalistul EVZ Vlad Odobescu a ieșit învingător la categoria "reportaj", pentru textul "Revelionul unui figurant", publicat pe 30 decembrie 2010. La aceeași categorie a mai câștigat și Simina Mistreanu (Decât o revistă), pentru reportajul "Alegerile Danei". La începutul acestei luni, Vlad Odobescu a părăsit redacția EVZ.
 
 
Secțiunea "știre de agenție" a fost câștigată de Ovidiu Vanghele (Mediafax) , pentru știrea despre stenogramele cazului Cătălin Voicu, "Voicu: Unim DNA cu DIICOT, îl aducem pe Miclescu de la pensie; Al. Mazăre: Și nu ne ia iar pe noi?". Andrei Crăciun (Adevărul) a ieșit învingător în secțiunea "editorial, presă scrisă": pentru editorialul „Geniul“, în timp ce Alex Nedea (Adevărul) a avut cea mai bună anchetă, "Lagăre în numele Domnului".

La "Jurnalism economic, cross-media", au câștigat Iuliana Roibu ("Business Magazin") pentru articolul "Zece motive pentru scumpirea benzinei" și Gabriela Gugeanu Baiardi (TVR Iași) pentru "Fantomele industriei socialiste". La "Jurnalism cultural, cross-media" a ieșit învingătoare Anca Mateescu (SRR – Radio România Cultural) pentru "Vocile memoriei – In memoriam Adrian Păunescu" (împreună cu Eugen Lucan), "Literatura ca destin – Andrei Pleșu" și "Literatura ca destin – Herta Muller". "La Jurnalism sportiv, cross-media" a câștigat Romeo Chiriac (Mediafax), pentru focusul "Fotbal sub ape la Ada Kaleh".

Interviu, cross-media: Răzvan Butaru (TVR), pentru interviul cu părintele Nicolae Bordașiu.

La această ediție a Premiilor CRP nu s-au acordat premii pentru sectiunile: emisiune de actualități radio, talk-show radio, emisiune de actualități TV, talk-show TV.


Membrii juriilor de secțiune de la această ediție au fost: Cristina Liberis (TVR) și Vlad Petreanu (B1TV) – Știre de agenție, Cornel Mihai Ungureanu (Adevarul de Seară Craiova) și Vlad Mixich (Hotnews) – Editorial, presă scrisă, Dragoș Boța (www.pressalert.ro, Timișoara) și Ovidiu Nahoi (Adevărul Europa) – anchetă, presă scrisă, Adrian Cercelescu (Jurnalul Național) și Adrian Ardelean (Europa FM) – reportaj, presă scrisă, Claudiu Vrînceanu (www.wall-street.ro) și Mihaela Pantea (Forbes România) – jurnalism economic, cross-media, Tudor Călin Zarojanu (TVR) și Iulia Popovici (Observator Cultural) – jurnalism cultural, cross-media, Adrian Soare (RRA) și Răzvan Ioan Boanchiș (Național) –jurnalism sportiv, cross-media, Răzvan Mitroi (Financiarul) și Ion Ioniță (Adevărul) – interviu, cross-media, Claudiu Lucaci (TVR) și Adrian Bucur (B1TV) – talk-show radio.

"Trecând peste unele impedimente și o anume lentoare, cauzate de pauza de doi ani, ținând cont și de context, a fost o ediție onorabilă. Faptul că secțiunile care au avut cele mai consistente înscrieri au fost cele de reportaj (56 de materiale), jurnalism cultural și interviu este încurajator și tonic, o dovadă palpabilă că în presă e destul talent, sensibilitate, prestanță, vocație. Și multă tinerețe promițătoare.După cum sunt «veterani» profesioniști, care rezistă și confirmă.Și asta ar trebui să facă regula în anii următori, nu excepțiile zgomotoase și goale de conținut. În același timp și structura acestor premii trebuie adaptată realităților. De exemplu, s-a confirmat, din nou apetența mai mult decât firavă a jurnaliștilor de radio și televiziune pentru secțiunile «clasice», ei alegând să concureze la cele cross-media. O altă arhitectură a premiilor și un sistem mai simplu de înscriere le vor face anul viitor mult mai atractive", a declarat Indira Crasnea, președintele Clubului Român de Presă. (sursa: evz)

Share
 
> Calendarul incoruptibililor
22 februarie '13
> O zi din viața unui jurnalist
19 februarie '13
> Sărbători Fericite!
12 aprilie '12
> Facebook not found
07 martie '12
> Ce job pot avea, ca jurnalist?
23 februarie '12
> Băcăuanii spun STOP-ACTA!
09 februarie '12
> Jurnalist AFP, ucis în Siria
08 februarie '12
> Presa din România, sub lupă!
09 ianuarie '12
> La mulți ani!
21 decembrie '11
> Întîlnire cu România Curată
08 decembrie '11
> RTV devine România TV
30 noiembrie '11
> La mulți ani, Radio Guerrilla!
29 noiembrie '11
> Protocol între CSM și CNA
18 noiembrie '11
> Alternativ: Taraf de Haidouks
14 noiembrie '11
> Realitatea își cere insolvența
05 septembrie '11

   
   
parteneri si sponsori

   
   
acasa   |   acasa   |   info   |   echipa   |   tips   |   proiecte    |   contact copyright © 20011 | AJO - Asociatia pentru jurnalism si online media