ro   en      
 
 
 
 

info

Pe urmele necunoscutului Mihai Codreanu, la o lansare de carte în Iași

Jurnalistul Viorel Ilișoi și-a lansat la Iași volumul Necunoscutul Mihai Codreanu joi, 30 octombrie, la ora 18.00  la Muzeul Literaturii Române „Vasile Pogor”. Cartea a fost publicată în limba română și limba engleză și face parte dintr-un proiect al Festivalului Internațional de Literatură și Traducere (FILIT).

„Am început cu el la întâmplare și m-am îndrăgostit de Codreanu. De fapt, m-aș fi îndrăgostit de orice personaj, cum o fac autorii, pentru că întotdeauna mi-a plăcut să scriu cu pasiune despre orice și dacă așa a fost să încep tocmai cu el, asta e tot ce a ieșit”, a explicat Viorel Ilișoi.

Pentru Daniel Condurache, prof. dr. la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, autorul este „Viorel Ilișoi este „exponentul literar al reportajului, care este pe moarte. Acesta folosește toate tehnicile de reportaj modern”, a explicat Daniel Condurache.

Volumul a mai fost prezentat și de conf. dr. Bogdan Crețu, directorul Institutului de Filologie Română „A. Philippide” din Iași. „Cartea poate fi privită ca un roman. Întotdeauna îi citesc articolele pentru că întotdeauna se naște o poveste. Necunoscutul Mihai Codreanu devine un personaj pe care nu îl mai poți numi poet modern. Nu este cunoscut de nimeni, nici măcar de colecționarii de citate de pe Facebook”, a precizat conf. dr. Bogdan Crețu.

Moderatorul întîlnirii a fost scriitorul Florin Lăzărescu. La lansare au luat parte în jur de 50 de cititori de toate vîrstele care la final au primit autografe de la jurnalist. Volumul a apărut la Editura Muzeelor Literare din Iași. / A consemnat Diana Mihai

 


Share
 
> Calendarul incoruptibililor
22 februarie '13
> O zi din viața unui jurnalist
19 februarie '13
> Sărbători Fericite!
12 aprilie '12
> Facebook not found
07 martie '12
> Ce job pot avea, ca jurnalist?
23 februarie '12
> Băcăuanii spun STOP-ACTA!
09 februarie '12
> Jurnalist AFP, ucis în Siria
08 februarie '12
> Presa din România, sub lupă!
09 ianuarie '12
> La mulți ani!
21 decembrie '11
> Întîlnire cu România Curată
08 decembrie '11
> RTV devine România TV
30 noiembrie '11
> La mulți ani, Radio Guerrilla!
29 noiembrie '11
> Protocol între CSM și CNA
18 noiembrie '11
> Alternativ: Taraf de Haidouks
14 noiembrie '11
> Realitatea își cere insolvența
05 septembrie '11

   
   
parteneri si sponsori

   
   
acasa   |   acasa   |   info   |   echipa   |   tips   |   proiecte    |   contact copyright © 20011 | AJO - Asociatia pentru jurnalism si online media