ro   en      
 
 
 
 

info

Apariție editorială: Teoria și practica reportajului

Săptămîna viitoare va fi lansată la Iași cartea Teoria și practica reportajului. O abordare din perspectiva funcțiilor limbajului. Volumul semnat de Marius-Adrian Hazaparu va apărea la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), iar lansarea va avea loc miercuri, 14 mai a.c., la Librăria „Orest Tafrali” din incinta corpului A al UAIC. Vor participa, alături de autor, lingvistul Stelian Dumistrăcel, prof. dr. la Facultatea de Litere a UAIC, și jurnalistul Cătălin Hopulele, redactor-șef la săptămînalul Opinia studențească.

Cartea Teoria și practica reportajului cuprinde un istoric al acestei specii publicistice, completat cu analiza celor mai frecvente definiții și tipologii, și surprinde evoluția, la nivelul discursului, a reportajului, autorul propunînd în final un model prin care acest tip de text ar putea fi interpretat.

Marius-Adrian Hazaparu (n. 1981) a absolvit Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în 2005. A urmat studii de master în țară (2005-2007) și în străinătate (2010-2011), iar din 2010 este Doctor în Filologie al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, unde și lucrează ca asistent universitar în cadrul Catedrei de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Facultatea de Litere a UAIC. Director al publicației ieșene Opinia studențească între 2007 și 2010, a fost premiat pentru reportaj în cadrul competiției naționale Tînărul Jurnalist al Anului și a colaborat cu reportaje la diverse publicații naționale printre care și revista de cultură Dilema veche.  Activitatea sa științifică include participări la conferințe și articole publicate în reviste de profil atît în țară, cît și în străinătate. 

Mai multe informații sînt disponibile aici.


Share
 
> Calendarul incoruptibililor
22 februarie '13
> O zi din viața unui jurnalist
19 februarie '13
> Sărbători Fericite!
12 aprilie '12
> Facebook not found
07 martie '12
> Ce job pot avea, ca jurnalist?
23 februarie '12
> Băcăuanii spun STOP-ACTA!
09 februarie '12
> Jurnalist AFP, ucis în Siria
08 februarie '12
> Presa din România, sub lupă!
09 ianuarie '12
> La mulți ani!
21 decembrie '11
> Întîlnire cu România Curată
08 decembrie '11
> RTV devine România TV
30 noiembrie '11
> La mulți ani, Radio Guerrilla!
29 noiembrie '11
> Protocol între CSM și CNA
18 noiembrie '11
> Alternativ: Taraf de Haidouks
14 noiembrie '11
> Realitatea își cere insolvența
05 septembrie '11

   
   
parteneri si sponsori

   
   
acasa   |   acasa   |   info   |   echipa   |   tips   |   proiecte    |   contact copyright © 20011 | AJO - Asociatia pentru jurnalism si online media