ro   en      
 
 
 
 

info

Școală Doctorală Europeană de Jurnalism

Observatorul European de Jurnalism (European Journalism Observatory – EJO) vrea să înființeze o școală doctorală. Ideea din spatele proiectului se bazează pe nevoia unei abordări interdisciplinare și comparative a studiilor de media, generînd informație științifică relevantă atît pentru industria media în sine, cît și pentru rețeaua EJO, comunitatea academică și jurnaliști. E o aborare originală care ar apropia dimensiunea practică de dimensiunea științifică a jurnalismului.

Viitoarea Școală Doctorală Europeană ar finanța cercetători pentru trei ani. În această perioadă, ei ar trebui să lucreze pentru obținerea titlului de Doctor. Vor funcționa în cadrul instituțiilor partenere, dar vor primi sprijin și din partea rețelei EJO, vor participa la conferințe, discuții și seminarii.  „Scopul e să construim un limbaj între limbajul studiilor de jurnalism și limbajul analizei economice, să găsim o nouă perspectivă de cercetare combinînd cele două domenii. În practica media, economia afectează puternic modul în care jurnalismul funcționează, dar în cercetarea media în această privință există un vid. (...) Credem că această școală doctorală va fi unică. Ar crea domenii noi, interdisciplinare, noi modele de business, noi canale de distribuție și, sperăm, va duce la dezvoltarea unui model pentru un jurnalism de calitate sustenabil”, a comentat pentru site-ul EJO Susanne Fengler, profesor la Erich Brost Institute for International Journalism de la Universitatea din Dortmund.

O întîlinire în vederea înființării noii școli doctorale a avut loc la Berlin, în cadrul unei conferințe a cercetătorilor de media, organizată în zilele de 18 și 19 septembrie a.c.

Acest text este o traducere și o adaptare după textul original publicat în engleză aici: http://en.ejo.ch/8023/fields_of_coverage/ejo-lays-foundations-doctoral-school


Share
 
> Calendarul incoruptibililor
22 februarie '13
> O zi din viața unui jurnalist
19 februarie '13
> Sărbători Fericite!
12 aprilie '12
> Facebook not found
07 martie '12
> Ce job pot avea, ca jurnalist?
23 februarie '12
> Băcăuanii spun STOP-ACTA!
09 februarie '12
> Jurnalist AFP, ucis în Siria
08 februarie '12
> Presa din România, sub lupă!
09 ianuarie '12
> La mulți ani!
21 decembrie '11
> Întîlnire cu România Curată
08 decembrie '11
> RTV devine România TV
30 noiembrie '11
> La mulți ani, Radio Guerrilla!
29 noiembrie '11
> Protocol între CSM și CNA
18 noiembrie '11
> Alternativ: Taraf de Haidouks
14 noiembrie '11
> Realitatea își cere insolvența
05 septembrie '11

   
   
parteneri si sponsori

   
   
acasa   |   acasa   |   info   |   echipa   |   tips   |   proiecte    |   contact copyright © 20011 | AJO - Asociatia pentru jurnalism si online media