ro   en      
 
 
 
 

info

Mostră de jurnalism științific

Materia, site spaniol de știri din domeniul științei, tehnologiei, mediului înconjurător și sănătății, a publicat astăzi un articol despre cazul unei femei de 28 de ani din Spania suferind de schizofrenie paranoidă, care a fost convinsă de preoți să întrerupă tratamentul medicamentos și să înceapă o „cură” de exorcizare, explicîndu-i că în corpul ei s-ar afla demoni. Unele dintre fețele bisericești care au convins-o pe tînără că ar fi fost posedată de diavol aparțineau Arhidiecezei de Madrid și cunoșteau situația clinică a pacientei.

Situația relatată de Materia prezintă similarități cu celebrul caz din iunie 2005 din România, cînd Irina Cornici, de 23 de ani, diagnosticată cu schizofrenie, a murit unui ritual de exorcizare la care a fost supusă de preotul Daniel Corogeanu.

Articolul din Materia, în limba spaniolă, poate fi citit aici.

Materia este un proiect jurnalism științific inițiat în iulie 2012, iar materialul difuzat astăzi are la bază un studiu publicat în 2011 de revista științifică BJM Case Reports, disponibil aici.

Un curs online de jurnalism științific, în limba engleză, găsiți pe http://www.wfsj.org/course/en/ . Acesta e oferit de World Federation of Science Journalists și de SciDev.Net – The Science and Development Network


Share
 
> Calendarul incoruptibililor
22 februarie '13
> O zi din viața unui jurnalist
19 februarie '13
> Sărbători Fericite!
12 aprilie '12
> Facebook not found
07 martie '12
> Ce job pot avea, ca jurnalist?
23 februarie '12
> Băcăuanii spun STOP-ACTA!
09 februarie '12
> Jurnalist AFP, ucis în Siria
08 februarie '12
> Presa din România, sub lupă!
09 ianuarie '12
> La mulți ani!
21 decembrie '11
> Întîlnire cu România Curată
08 decembrie '11
> RTV devine România TV
30 noiembrie '11
> La mulți ani, Radio Guerrilla!
29 noiembrie '11
> Protocol între CSM și CNA
18 noiembrie '11
> Alternativ: Taraf de Haidouks
14 noiembrie '11
> Realitatea își cere insolvența
05 septembrie '11

   
   
parteneri si sponsori

   
   
acasa   |   acasa   |   info   |   echipa   |   tips   |   proiecte    |   contact copyright © 20011 | AJO - Asociatia pentru jurnalism si online media