ro   en      
 
 
 
 

info

Presei europene i se dorește însănătoșire grabnică!
Logo European Initiative for Media Pluralism 

Așa cum am anunțat zilele trecute și pe pagina noastră de Facebook, de curînd a fost lansată Inițiativa Europeană pentru Pluralism în Mass-Media (EIPM) al cărei scop este acela de a obține adoptarea unor măsuri legislative care să limiteze implicarea factorului politic și economic în activitatea mass-media.

„Inițiativa Europeană pentru Pluralismul Mass-Media susține că instituțiile europene ar trebui să acționeze pentru protejarea dreptului la informație independentă și din multiple surse, așa cum prevede Carta Europeană a Drepturilor Omului.

Situația libertății și pluralismului mass-media în Uniunea Europeană se deteriorează. În unele țări, cum ar fi Ungaria, de exemplu, se înregistrează ingerințe grave ale puterii politice, menite să controleze presa. Altele, precum Marea Britanie, suferă de o concentrare excesivă a proprietății de media, ceea ce conduce la influențe nedorite din partea anumitor grupuri economice – cazul notabil al imperiului mediatic al lui Murdoch – asupra procesului politic. În altele, ca în cazul Italiei, Bulgariei și, într-o oarecare măsură, al României, se înregistrează o suprapunere periculoasă a intereselor politice, economice și de media în mâinile acelorași persoane.

Fără o presă liberă, independentă și pluralistă, cetățenii sunt privați de posibilitatea a le cere socoteală celor aflați la putere. Corupția și proasta administrare a treburilor publice proliferează, afacerile personale și interesele politice înguste iau locul binelul comun, minoritățile sunt supuse unei marginalizări din ce în ce mai severe. Deteriorarea pluralismului mass- media și a libertății presei în Europa este, mai presus de orice, o amenințare la adresa democrației.”, se precizează pe site-ul Inițiativei, http://www.mediainitiative.eu/ro/.

Petiția poate fi semnată online, la adresa deja menționată.

Share
 
> Calendarul incoruptibililor
22 februarie '13
> O zi din viața unui jurnalist
19 februarie '13
> Sărbători Fericite!
12 aprilie '12
> Facebook not found
07 martie '12
> Ce job pot avea, ca jurnalist?
23 februarie '12
> Băcăuanii spun STOP-ACTA!
09 februarie '12
> Jurnalist AFP, ucis în Siria
08 februarie '12
> Presa din România, sub lupă!
09 ianuarie '12
> La mulți ani!
21 decembrie '11
> Întîlnire cu România Curată
08 decembrie '11
> RTV devine România TV
30 noiembrie '11
> La mulți ani, Radio Guerrilla!
29 noiembrie '11
> Protocol între CSM și CNA
18 noiembrie '11
> Alternativ: Taraf de Haidouks
14 noiembrie '11
> Realitatea își cere insolvența
05 septembrie '11

   
   
parteneri si sponsori

   
   
acasa   |   acasa   |   info   |   echipa   |   tips   |   proiecte    |   contact copyright © 20011 | AJO - Asociatia pentru jurnalism si online media