ro   en      
 
 
 
 

info

Astăzi este Ziua Mondială a Libertății Presei. Vezi ce mesaj transmite Clubul Român de Presă!
World Press Freedom (sursa foto: internet) 
Mass-media trebuie să își asume din 2012 "o definire nouă a propriilor valori și standarde, după ce, în ultimii doi ani, principala sa preocupare a fost supraviețuirea". Este mesajul Clubului Român de Presă (CRP), cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, remis agenției MEDIAFAX.

"Criza economică a fost un examen dur, cu costuri mari, dar care a fost trecut de multe companii din industria mass-media și de către mulți jurnaliști. După acest examen, continuarea funcționării mass-media în regim de avarie devine dăunătoare atît pentru integritatea valorilor profesiei noastre, cît și pentru succesul mass-media ca afacere performantă", se spune în mesajul CRP.
 


CRP consideră că mass-media românești au nevoie de un "suflu nou", care poate fi asigurat prin "managementul inspirat, motivarea jurnaliștilor talentați, politicile editoriale conectate cu agenda reală a publicului, respectarea fără rabat a regulilor autoreglementării".


Jurnaliștii, la rîndul lor, "trebuie să conștientizeze" că profesia lor "are nevoie acută de recâștigarea respectului publicului și de o relație corectă, echilibrată cu factorii de autoritate", se remarcă în mesajul CRP.
 


"Ziua Mondială a Libertății Presei este un bun prilej de reflecție asupra felului în care jurnaliștii își folosesc libertatea, statutul, credibilitatea și cum acestea pot fi afectate prin implicarea în cauze de felul celor politice, față de care ar trebui să păstreze o necesară distanță", se mai spune în mesajul Clubului Român de Presă.


De Ziua Mondială a Libertății Presei, Clubul Român de Presă face un apel la "solidaritate în interiorul profesiei, pentru promovarea eficientă a cauzelor bune ale mass-media, în scopul redefinirii și consolidării statutului jurnalistului în societate".


Ziua Mondială a Libertății Presei - 3 mai - a fost instituită printr-o decizie din 1993 a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.
 
(SURSA: Mediafax)

Share
 
> Calendarul incoruptibililor
22 februarie '13
> O zi din viața unui jurnalist
19 februarie '13
> Sărbători Fericite!
12 aprilie '12
> Facebook not found
07 martie '12
> Ce job pot avea, ca jurnalist?
23 februarie '12
> Băcăuanii spun STOP-ACTA!
09 februarie '12
> Jurnalist AFP, ucis în Siria
08 februarie '12
> Presa din România, sub lupă!
09 ianuarie '12
> La mulți ani!
21 decembrie '11
> Întîlnire cu România Curată
08 decembrie '11
> RTV devine România TV
30 noiembrie '11
> La mulți ani, Radio Guerrilla!
29 noiembrie '11
> Protocol între CSM și CNA
18 noiembrie '11
> Alternativ: Taraf de Haidouks
14 noiembrie '11
> Realitatea își cere insolvența
05 septembrie '11

   
   
parteneri si sponsori

   
   
acasa   |   acasa   |   info   |   echipa   |   tips   |   proiecte    |   contact copyright © 20011 | AJO - Asociatia pentru jurnalism si online media