ro   en      
 
 
 
 

info

MEDIAFAX: Protest în online! Wikipedia își închide paginile în limba engleză. Elevii, sfătuiți să își facă temele din timp
wikipedia_protest (sursa foto: internet) 
Enciclopedia online Wikipedia a anunțat, luni, că intenționează să își închidă paginile în limba engleză pentru 24 de ore, miercuri, cu scopul de a protesta față de un proiect de lege contra pirateriei pe internet, care este analizat în această perioadă de Congresul american.
 

"Avertisment pentru studenți și elevi! Faceți-vă temele din timp! Wikipedia protestează, miercuri, față de o lege rea" , a scris pe contul său de Twitter Jimmy Wales, fondatorul acestei enciclopedii participative online, scrie MEDIAFAX.
 

"Libertatea nu este niciodată oferită de opresor, ea trebuie să fie cerută de cel oprimat", a continuat Jimmy Wales, citându-l pe fostul lider american de culoare al mișcării pentru drepturile civile Martin Luther King. "Miercuri, Wikipedia va cere", a adăugat Wales.
 

Proiectele de legi "Stop Online Piracy Act", depus la Camera Reprezentanților, și "Protect IP Act", analizat în Senatul american, vizează combaterea pirateriei online, potrivit aceleași surse.

Share
 
> Calendarul incoruptibililor
22 februarie '13
> O zi din viața unui jurnalist
19 februarie '13
> Sărbători Fericite!
12 aprilie '12
> Facebook not found
07 martie '12
> Ce job pot avea, ca jurnalist?
23 februarie '12
> Băcăuanii spun STOP-ACTA!
09 februarie '12
> Jurnalist AFP, ucis în Siria
08 februarie '12
> Presa din România, sub lupă!
09 ianuarie '12
> La mulți ani!
21 decembrie '11
> Întîlnire cu România Curată
08 decembrie '11
> RTV devine România TV
30 noiembrie '11
> La mulți ani, Radio Guerrilla!
29 noiembrie '11
> Protocol între CSM și CNA
18 noiembrie '11
> Alternativ: Taraf de Haidouks
14 noiembrie '11
> Realitatea își cere insolvența
05 septembrie '11

   
   
parteneri si sponsori

   
   
acasa   |   acasa   |   info   |   echipa   |   tips   |   proiecte    |   contact copyright © 20011 | AJO - Asociatia pentru jurnalism si online media