ro   en      
 
 
 
 

info

Telegram - Singurul chat securizat de pe piață

Victoria Colesnic

Aplicațiile de tip chat devin din ce în ce mai folosite de către jurnaliști pentru a ține legătura cu sursele sau a transmite în timp real informații de pe teren. De exemplu, jurnaliștii BBC au recurs la WhatsApp pentru a acoperi subiecte precum taifunul Haiyan sau alegerile din India. Cu toate acestea, specialiștii IT susțin că metodele de criptare a informației ce stau la baza aplicațiilor de tip chat sunt adesea foarte instabile.

Telegram, o aplicație lansată în 2013 de antreprenorul rus Pavel Durov, este la prima vedere similară cu alte programe de același fel. Ceea ce o deosebește este multitudinea setărilor de securitate, posibilitatea de auto-distrugere a mesajelor după o perioadă prestabilită de timp, precum și codul sofisticat de criptare a conținutului. Programatorii Telegram sunt atât de siguri de invincibilitatea produsului încât oferă 300.000 $ oricărui reușește să decripteze mesajele transmise prin Telegram.

Aplicația este de tip cloud-based, adică permite sincronizarea de contacte și stocarea informației pe toate dispozitivele: telefon, tabletă sau laptop. Recent, autorii Telegram au făcut public protocolul și codul sursă ce stă în spatele aplicației pentru a permite programatorilor să dezvolte noi versiuni Telegram.

Telegram declară că programul nu va conține niciodată publicitate. În acest moment, aplicația este gratuită și poate fi instalată pe următoarele dispozitive: iPhone, iPad, Android, Windows Phone, PC, Mac și Linux.

Preluat de pe site-ul: https://www.journalism.co.uk/news/app-for-journalists-telegram-for-encrypted-chat-messaging/s2/a563770/


Share
 
> Calendarul incoruptibililor
22 februarie '13
> O zi din viața unui jurnalist
19 februarie '13
> Sărbători Fericite!
12 aprilie '12
> Facebook not found
07 martie '12
> Ce job pot avea, ca jurnalist?
23 februarie '12
> Băcăuanii spun STOP-ACTA!
09 februarie '12
> Jurnalist AFP, ucis în Siria
08 februarie '12
> Presa din România, sub lupă!
09 ianuarie '12
> La mulți ani!
21 decembrie '11
> Întîlnire cu România Curată
08 decembrie '11
> RTV devine România TV
30 noiembrie '11
> La mulți ani, Radio Guerrilla!
29 noiembrie '11
> Protocol între CSM și CNA
18 noiembrie '11
> Alternativ: Taraf de Haidouks
14 noiembrie '11
> Realitatea își cere insolvența
05 septembrie '11

   
   
parteneri si sponsori

   
   
acasa   |   acasa   |   info   |   echipa   |   tips   |   proiecte    |   contact copyright © 20011 | AJO - Asociatia pentru jurnalism si online media