ro   en      
 
 
 
 

AJO trimite liceenii în Spania

Asociația pentru Jurnalism și Online Media (AJO) din Iași selectează șase elevi de naționalitate română cu vîrste între 15 și 18 ani pentru a participa la proiectul european Media and Conflict alături de alți 18 copii din alte trei state europene, Spania, Portugalia și Franța. Tinerii trebuie să fie interesați de fenomenul mass-media și să cunoască limba engleză.

Pentru participare, sînt necesare un Curriculum Vitae (CV), care să includă obligatoriu și date de contact ale candidatului (telefon, adresă de e-mail) și o scrisoare de motivație în limba engleză în care acesta să-și argumenteze interesul pentru tema proiectului — Media and Conflict. De asemenea, unul dintre beneficiari va fi selectat dintre elevii ieșeni care participă la atelierele de educație media organizate de AJO în această perioadă în Iași. 

Candidaturile se trimit pînă la pe 9 iunie, ora 12.00, la adresa de e-mail office@regionaljournalism.ro, iar cîștigătorii vor fi anunțați pe 10 iunie, după ora 12.00.

Proiectul e finanțat de Comisia Europeană, prin Programul „Tineret în Acțiune” și se va desfășura în perioada 8-15 iulie a.c., în Sant Quirze de Besora, Spania.

Cazarea și masa celor selectați este asigurată de organizator în proporție de 100%, iar transportul este acoperit în proporție de 70%, diferența de 30% urmînd să fie suportată de participant. O estimare a diferenței de plată pentru transport: aproximativ 110 euro.

Scurtă descriere a proiectului

Proiectul Media and Conflict se va desfășura sub forma unui schimb de experiență între elevi din patru țări europene care vor dezbate pe teme de media și comunicare de masă, plecînd de la următoarele întrebări: Ce rol joacă jurnaliștii și mass-media în cadrul conflictelor din societate? Ce responsabilități le revin reporterilor atunci cînd relatează despre conflicte? Ce anume transmit ei și ce anume ajunge la noi, publicul? Proiectul include o componentă teoretică (lecturi și documentare), una practică (folosirea camerelor de filmat) și una ludică (ateliere și jocuri tematice).

Schimbul de experiență își propune să ofere o viziune asupra realității din mai multe puncte de vedere: 24 de persoane din patru țări, cu realități culturale foarte diferite vor contribui la evidențierea faptului că nu există o singură realitate obiectivă. De asemenea, vizează și crearea unor legături între persoane din Europa care împărtășesc, mai mult sau mai puțin, un fond informațional comun.


   
   
parteneri si sponsori

   
   
acasa   |   acasa   |   info   |   echipa   |   tips   |   proiecte    |   contact copyright © 20011 | AJO - Asociatia pentru jurnalism si online media