ro   en      
 
 
 
 

Workshop pe tema dilemelor etice în jurnalism organizat la Iași

 
Asociația pentru Jurnalism și Online Media (AJO) organizează vineri, 21 septembrie 2012, la Iași, un workshop gratuit dedicat Zilei Internaționale a Eticii în Media (International Media Ethics Day), eveniment organizat la nivel mondial de Centrul Internațional pentru Etică în Media (CIME).
 
Cine poate participa?

Toți jurnaliștii și studenții la jurnalism care vor să discute pe marginea dilemelor etice pe care le pot întîmpina în meseria lor. Nu se percepe taxă de participare.
 
Ce se întîmplă?
 
Examinăm cu lupa etica în jurnalism. Dezbatem două studii de caz și punem totul în practică prin jocuri de rol, așa că ne așteptăm să vă luați rolurile în serios.

Unde? Cînd?
 

În clădirea Centrului de Afaceri IDEO, sala Eugen PAVEL, etajul 1, între orele 18:30 și 20:30, pe 21 septembrie 2012. Verifică
harta!
 
Cum se fac înscrierile?
 
Trimite un e-mail la adresa office@regionaljournalism.ro, pînă pe data de 19 septembrie 2012. Precizează: prenumele, numele, jurnalist/student și numărul de telefon.

Invitat special
: Liliana CIOBANU, jurnalist freelancer și corespondent în România pentru CNN, The Economist și France 24 English.

Pe plan global, Ziua Internațională a Eticii în Media este la a doua ediție. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată pe 23 septembrie 2011 și s-a bucurat de participarea a peste 300 de jurnaliști din 11 țări de pe patru continente. Concomitent, au fost organizate, pe aceeași temă, discuții și dezbateri online. Workshop-uri similare vor avea lo
c în aceeași zi în: Londra, Rusia, Vanuatu, Afghanistan, Pakistan, Germania, Peru, Ghana și Benin. Citește mai mult despre Ziua Internațională a Eticii în Media!

Centrul Internațional pentru Etică în Media încurajează jurnaliștii să se implice activ în găsirea unui echilibru între etică și practică în profesia lor prin alegerile și deciziile făcute în fiecare zi. Prin workshop-uri, training-uri și materiale informative, CIME a devenit o platformă internațională deschisă dialogului și colaborărilor pe teme privind dileme etice la nivel global. CIME consideră că jurnaliștii au puterea să formuleze și să impună tacit un cod etic ca un status quo al meseriei lor.

Vezi ultimele proiecte ale Asociației pentru Jurnalism și Online Media:

  • Dezbatere: Social Media în campania electorală (28 aprilie 2012)
  • Panel discussion: Liceenii de la Colegiul „Mihai Eminescu”, față în față cu jurnaliști ieșeni (17 martie 2012)
  • Pannel discussion: Jurnalist de meserie (20 februarie 2012)
 
Ai o întrebare?
 
Informații suplimentare pot fi obținute de la Anamaria CHIRAP, președintele AJO, la numărul de telefon: 0745.399.435 sau la adresa de e-mail office@regionaljournalism.ro.  

   
   
parteneri si sponsori

   
   
acasa   |   acasa   |   info   |   echipa   |   tips   |   proiecte    |   contact copyright © 20011 | AJO - Asociatia pentru jurnalism si online media